Seksuele problemen

'Kom uit uw kast' en maak uw probleem bespreekbaar. Lijdt niet in stilte.

Hebt u seksuele (relatie)problemen of vragen over intimiteit, waar u allang mee worstelt, dan kunt u er met mij over praten. Praten over de oorzaak, over hoe je het probleem bij je partner, huisarts of specialist bespreekbaar kunt maken en over oplossingen. Niet alle mensen beleven seksualiteit op dezelfde manier. Er zijn veel manieren om seksualiteit te bedrijven en te ervaren. Sommige worden in de huidige maatschappij geaccepteerd, terwijl daarentegen op andere een taboe rust.

Geheimen
Velen lopen tegen onderstaande problemen op en durven dit niet bespreekbaar te maken of blijven met hun geheim zitten. Lichamelijke problemen en/of scheidingen kunnen oorzaak zijn of worden van het verstoppen van uw gedachten of gevoelens. Veel relaties lopen stuk op het niet-bespreekbaar maken van het probleem. Het is triest dat we in de huidige samenleving meer televisie kijken en ons heil zoeken op internet, dan een face to face-gesprek aangaan met de huidige partner of praten over intimiteit die niet meer als zodanig wordt beleefd.

Angst of schroom kunnen belemmeringen zijn om plezier te beleven aan seks. Het kan een gevolg zijn van bepaalde ervaringen in de jeugd, bijvoorbeeld omdat er nooit over seks werd gesproken. Geen prettige, seksuele ervaringen in het verleden of in uw huidige relatie kunnen ook remmers zijn. Regelmatig hoor ik schaamte voor zijn of haar lichaam. Veel mensen zoeken informatie over seksualiteit op internet, in boeken of uit de media, maar blijven met hun vragen zitten...

Behoefte aan seks
Een behoefte aan seks kan in een periode van ziekte en behandeling minder zijn, maar bij vlagen juist ook heel sterk. Aangezien het dan echter vaak moelijk is om hieraan tegemoet te komen, kunnen de spanningen en frustraties extra hoog oplopen. Als er spanningen in een relatie zijn, gaat het met de seks ook niet lekker. Mannen klagen over de passiviteit van hun vrouw, terwijl vrouwen praten over het doelgerichte klaarkomen van de man. Waarom kunnen vrouwen meer van seks genieten wanneer er op andere gebieden van de relatie voldoende steun en affectie ervaren wordt, terwijl veel mannen juist meer steun en liefde kunnen geven als de seks als goed ervaren wordt? Al dit soort vragen zijn met mij bespreekbaar. Of het nu gaat over pijn bij het vrijen, vaginisme, geen zin, niet klaar kunnen komen of vroegtijdige zaadlozing.

Waarom zou men niet praten over seks? Komt dat omdat seks als vanouds met gevoelens van schaamte omringd is? Wilt u anoniem praten over onderstaande onderwerpen dan kunt u mij bereiken via onderstaande telefoonnummers. Als ik niet aanwezig ben, kunt u mij via het contactformulier een e-mail sturen voor een telefonische of praktijkafspraak. Uw e-mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Persoonlijke afspraak maken:
Geef uw voorkeur op per e-mail.

Bespreekbare onderwerpen
Staat uw vraag er niet bij, geen probleem, alle vragen zijn bespreekbaar.

 • seksuele aantrekkingskracht voor zowel het andere als hetzelfde geslacht
 • het beleven van seks via het internet
 • seksuele stimulering door middel van vastbinden of overgeleverd zijn aan de ander
 • het graag zich naakt vertonen
 • genot beleven aan bepaalde voorwerpen of situaties
 • seksueel genot beleven aan het heimelijk aanraken van anderen
 • seksuele aantrekking tot ouderen
 • seksuele aantrekking tot het andere of hetzelfde geslacht
 • het genieten van vernedering en pijn
 • zelfbevrediging
 • via dromen komen tot ejaculatie
 • overmatige seksuele drift (van man of vrouw)
 • veel wisselende seksuele contacten
 • het pijnigen en vernederen van de seksuele partner
 • seksuele uitingen waarbij macht, vernedering en/of pijn een rol spelen
 • verslaving aan seks
 • zichzelf verkleden als iemand van de andere sekse
 • het kijken naar seksuele handelingen van anderen
 • overdraagbare ziekte's (soa's)
 • denken dat u een overdraagbare ziekte met zich meedraagt
 • veilig vrijen
 • seks met jezelf (masturberen)
 • als jongen/man te snel klaarkomen
 • als meisje/vrouw niet kunnen klaarkomen

 
In relaties tussen mensen, ook tussen mensen die geen seksuele handelingen met elkaar verrichten, speelt seksualiteit een grote rol.

Een lesbienne is een homoseksuele vrouw. Zij koestert gevoelens voor personen van hetzelfde geslacht.

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is een seksuele voorkeur die wordt gekenmerkt door een romantisch of seksueel verlangen naar mensen van dezelfde sekse. Mensen met deze seksuele voorkeur worden homoseksueel genoemd. De term homoseksualiteit wordt ook gebruikt voor seksuele gedragingen tussen mensen van dezelfde sekse. Indien alleen het verlangen van een man naar een geslachtsgenoot, maar niet speciaal een seksuele gedraging wordt bedoeld, wordt soms de term homofilie gebruikt. Iemand die slechts sociale contacten met mensen van hetzelfde geslacht verkiest, noemt men homosociaal.

Homoseksuele gevoelens
Sommige mensen die over het algemeen heteroseksueel zijn, kunnen bij gelegenheid gevoelens voor mensen van de eigen sekse hebben. Andersom is het ook zo dat veel mensen, die zichzelf als homoseksueel zien of de voorkeur aan homoseksuele contacten geven, ook heteroseksuele contacten of zelfs langdurige heteroseksuele relaties hebben gehad.

Veel homoseksuelen komen pas na een jarenlang huwelijk 'uit de kast'. Traditioneel was het onderhouden van een heteroseksuele relatie voor homoseksuelen een methode om de werkelijke seksuele geaardheid voor de maatschappij te verbergen. Homoseksualiteit is vandaag de dag aanvaardbaarder geworden.

Religieuze bezwaren
Homoseksueel gedrag wordt helaas niet door iedereen geaccepteerd. Onder andere diverse religieuze richtingen wijzen homoseksualiteit af als zondig. Dit brengt in bepaalde landen en culturen met zich mee dat homoseksualiteit daar als een misdaad wordt beschouwd. Heeft u ook dit gevoel? U kunt er NU over praten.

Ik ben dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 22.00 uur. Maak een afspraak..

 
[ omhoog ]