Alida Amelsbeek

 

Alida Amelsbeek, geboren te Amsterdam, heeft een eigen praktijk in de paramedische sector in Nunspeet. In de jaren 80 komt ze in contact met astrologe drs. Karen Hamaker-Zondag die haar de aanzet geeft om zich meer te gaan verdiepen in astrologie en de paranormale wereld.

Alida doet mee aan een onderzoek in Engeland en daar wordt haar paranormale aanleg bevestigd en blijkt ze zelfs buitengewone talenten te hebben op het gebied van helderziend-, helderwetend- en heldervoelendheid. Het blijkt bovendien dat ze een geboren magnetiseur kan zijn voor mens en dier.

Vervolgens neemt Alida privéles in astrologie en gaat ze haar eigen weg door het doolhof van de astrologie en paranormale geneeswijze. In 1990 start ze haar eigen lesinstituut en gaat ze les geven in het leren lezen van horoscopen en boeken. De lessen zijn niet gebaseerd op de klassieke opleidingen voor astrologie.

Alida wordt gevraagd om voor kleine dagbladen dag- en maandhoroscopen te schrijven. In haar zoektocht naar meer van dingen weten, voelen of aanvoelen ontwikkelt ze zich nog verder op het gebied van astrologie en haar gave als paragnost (absoluut niet te verwarren met een medium). Ze gaat op pad met haar vragen, het willen weten en uitzoeken. In 1992 start ze haar studie in voedingsleer en komt ze in contact met artsen, therapeuten en therapiewijze. Veel artsen roepen dan ook haar hulp in bij vragen waarop ze geen antwoord hebben. Het blijkt dat in de medische wereld de informatie op het gebied van voedingsleer in de opleiding op universtiteit maar zeer summier is.

Nog steeds is het leren niet afgelopen en blijft ze alert. Zo maakt ze haar eigen wijsheid en wordt een autodidact op het gebied van astrologie en voedingstherapie voor mensen met klachten als: overgewicht, chronische vermoeidheid, ME (Myalgische Encephalomyelitis), reuma - welvaartziektes , ADHD-en legt ze de correlatie tussen voeding en geest en lichaam.

Alida wordt ervaringsdeskundige op het gebied van onder andere hyperventilatie en paniekaanvallen, waarover ze veel artikelen schrijft en haar eigen denkwijze ontwikkelt met behulp van horoscopen en mensen uit de medische wereld. Door haar werk als astroloog komt ze ook vaak in aanraking met relatieproblemen. De astrologie geeft hierin een mooie handreiking om naar deze problemen te kijken, de aanleg van de partnerkeuze en de verschillen tussen mensen. Door de relatietherapie, waarin vaak de problemen en de verborgen valkuilen betreffende seksualiteit naar voren komen, pakt ze de achterliggende gronden van de verboden oordelen over seks in een relatie aan en gaat mensen helpen om daarover te praten. Seksualiteit blijkt nog een groot taboe voor veel mensen te zijn en daardoor een groot struikelblok binnen een relatie. Veel mensen durven niet de drempel over om dit bespreekbaar te maken, helaas ten koste van hun relatie of huwelijk.

Als astroloog, paragnost, helderziende, magnetiseur, voedingstherapeut, relatietherapeut, scheidingsbemiddelaar en seksuologe kan zij u verder helpen met (antwoorden op) veel van uw vragen. Geen vraag is voor haar vreemd. Het is zéker niet Alida's bedoeling om uw leven een andere wending te geven, alleen een handreiking wat uw mogelijkheden zijn. U kunt een gesprek aanvragen als u vanuit uw veilige omgeving met haar wilt praten over: o.a. financiën, reizen, leren, studie, wel of niet verhuizen, liefde, verliefdheid, nieuwe relatie, scheiding, opleiding, uw baan, vrienden, beroepskeuze, burn-out, kinderen , adhd , relatieproblemen en/of problemen met seksualiteit in alle vormen.

Alida Amelsbeek werkt niet met kaarten, is geen medium. Ze maakt geen contakt met overleden personen en werkt evenmin met gidsen of engelen.

Met ingang van 1 juni 2015 is haar praktijk gesloten en geeft ze alleen nog op afspraak telefonische adviezen.

 

[ omhoog ]